27 MC - Samen Sterk

 Tweemaal is winnen Schevenings Wok(ge)recht. 

Het leek er niet echt op dat de gambawedstrijd door zou gaan, op de watshap groep van het bestuur kwamen ook de berichten van zullen we wel of niet. Een week van wind en regen zou bijna roet in het eten  gooien maar dan zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar op de terugweg van de nachtdienst s`morgens brak het zonnetje al door, en dacht ja het gaat door. Toch niet voor niets geweest, m`n inspanning om de relatie met de juryleden te verbeteren, je weet maar nooit waar het nog goed voor is, zelfs het nummer van de smartphone van Frans Buter de voorzitter en Willy Hoekman had ik, tijdens een belronde kreeg ik zelfs tandarts Koelewijn aan de lijn, Ik heb de noodzaak van het belletje uitgelegd, en dat ik belde namens de 27 mc toen was het goed. Een intense band met de Jury is heel belangrijk om een ronde verder te kunnen komen. Om even een goed beeld te willen geven aan de lezer zal ik onze jury even aan u voorstellen .

Er zijn verschillende juridische online apotheken. Maar weinigen zijn geen licentie in de Verenigde Staten. In onze generatie meer dan de helft van de mannen boven de 50 jaar rapporteerde een zekere mate van erectiele disfuncties. Veel geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van impotentie. Hoe zit het seksuele leven en "kamagra 100mg"? Waar u gedetailleerde informatie over "" kan vinden? (Lees meer ""). Blijf lezen voor een lijst van geneesmiddelen die de gezondheid problemen en wat u kunt doen om deze bijwerkingen te voorkomen kan veroorzaken. Terwijl Viagra is veilig genoeg op hun eigen beschouwd, echter, zorgverleners zeggen neem het in grote hoeveelheden gevaarlijk is. Bewaar de geneesmiddelen uit de buurt van overtollige warmte. Bijvoorbeeld het vloeibare geneesmiddelen bij voorkeur in de koele plaats worden gehouden, maar andere kunnen bij kamertemperatuur worden bewaard.

De Voorzitter van de Gambawedstrijd, Frans Buter een hele goede bekende van me,  en de ronding van zijn buik zegt al meer dan genoeg, ongeveer hetzelfde als twee zwembandjes op rij. Het zwaar gewicht van de jury die niet van wijken week Ja is ja en nee is ook ja, ook een goede vriend van me kom er vaak over de vloer, dus weet ik wat voor vlees ik in de kuip heb. Willem de Boer Mister Gravin. Klein van stuk maar toch duidelijk aanwezig Kees Woord van de goudkust, aan de tafel kun je duidelijk zien dat ie d`r zat met slaapkameroogjes, na de tijd zei dat ie zelf gewonnen had. Half pond paling en zeven honderd gram Gamba`s . En dit is een volle zwager van me. Degene die ik nu bedoel is twee keer zo groot al haar voorganger, Anneke Verolme is haar naam, echt een fijn proever bij uitstek. Dit is een hartsvriendin van me, en had dus ook met haar het een en ander door genomen voor deze wedstrijd.

 • Willy Hoekman,  bij Willy gaan ook de gamba`s er in als zoete broodjes, echte fijn proever, en ze weet dat je d`r geen gaatjes van op doet in het gebit, zoals tandarts Koelewijn het ook al zei. Echte een volle vriendin van me.

 • En als laatste Ina de lady Gravin, Ina is m`n tweede vrouw inmiddels geworden, zo vaak als ik daar contact mee heb. Een echte Gamba liefhebber, ze houd van warm,pittig en een sausje er bij . dit was even ter info over de Juryleden, en wil hen dus ook bij deze bedanken voor hun inspanning , de tijd en smaak van hen

Onder tussen binnen gekomen, bij Tinie en Jaap Taal alias de “Wokin”, zag ik daar al enkele deelnemers en Juryleden, voor deze gelegenheid had ik als outfit uitgekozen, mijn werkkleding, Prachtig blouseje met Vebeblauw korte broek, daaronder Lange zwarte kousen en blauwe Gympies en liep als een pauw in de ronde, nergens geen erg in natuurlijk, net van bed gekomen, van de nachtdienst. Ik zou net een bakkie koffie nemen toen ik geroepen werd Lubbert kom ers even,  ik denk, krijg nog een tip voor de gambawedstrijd. Maar nee hoor het was Janneke die heel attent zei Lub je sokken zitten te hoog geen gezicht, en inderdaad het was geen gezicht zwarte sokken een meter wit vlees en dan de donker blauwe broek, Janneke uiteraard hartelijk dank voor de attente tip, en gelukkig was alles er nog niet zodat we het onder vier ogen kunnen houden, man man wat was ik zenuwachtig wilde deze wedstrijd immers winnen. Maar in de keuken gekomen waren daar meerdere deelnemers die er zo over dachten. Jaap met Tinie natuurlijk, en Marten en die lachte genoeglijk, en dan gaan bij mij de alarmbellen al rinkelen, even lekker een bakkie samen gedaan. Hendrik was inmiddels ook gearriveerd, de ontbrekende schakels werden nog even gebeld, Anneke en Bert lagen nog eventjes, die dachten van vijf uur. En je kent Marten tijd is tijd en dat zal altijd wel zo blijven. Het Hoofd van de jury was zo snel van huis gegaan, dat ie z`n Fok op de grote Fok had laten liggen, hoe of ie op het Ruim is gekomen is me nog een raadsel. Maar zo rond een uur of half vijf konden we beginnen met de wedstrijd. Ook het trekken van de lootjes is altijd spannend, je wil natuurlijk niet als eerste beginnen. De ramen waren helemaal afgeplakt. Wij konden van de jury niets zien en de jury niet van ons, dus ze wisten absoluut niet de volgorde niet van de wokkers. Vijf wokkers dus vijf kilo gamba`s, begin er maar aan. Nee zo gaat het dus niet, iedere wokker levert 12 wedstrijd gamba`s in op zes schaaltjes, en deze worden naar de jurytafel gebracht, deze worden dan dus gebracht door de 27 mc butler bij uitstek Bert Verolme alias de Long Boy, De jury zit dus buiten onder de veranda in het zonnetje. De Butler heeft dus een spreek verbod, iets waar Bert de grootste moeite mee had. Iedere keer kwam Bert terug met de lege schaaltjes en uiteraard wat drinken voor de wokkers, Bert ook jij wordt bedankt voor je inspanning op de middag. En hopen volgend jaar weer op je te kunnen rekenen, ik wil iedereen graag een herkansing geven.

Het trekken van de Lootjes:   

 • H.Bakker,  Mag als eerste beginnen , wat hem eigenlijk niet beviel, maar ja wat kun je er aan doen.

 • M.Ruiten, Als tweede , ook niet gelukkig met z`n trekking. Maar als je als broers door het leven gaat is het niet erg om na je broer te moeten beginnen.

 • Als derde ik zelf, als ik naar mn sokken kijk kan ik wel janken, maar goed als derde beginnen is altijd beter als voor de gebroeders.

 • J.Taal mocht als vierde de pan ter hand nemen, en was duidelijk in z`n nopjes.

 • T.aal kon achterover leunen, en de kunsten van de heren bekijken, en hielp butler Bert met z`n schaaltjes.  

Hendrik Bakker is de enige die op dit gebied z`n naam mee heeft, die had er zeer goed over nagedacht, zat zo lekker bezig aan het aanrecht , de schaal met gamba`s er bij en een zak met stokjes, een tas met daar in een speciale bakplaat. Hij kon beginnen, stond net als een pooienroker z`n gamba`s op de stokjes rijgen. Tot zover perfect. En toen ging het mis. De bakplaat, ik dacht nog dit gaat mis. En aan de zenuwachtige bewegingen van Hendrik kon ik zien dat we hetzelfde dachten, het ging te snel op de bakplaat , en lieve lezers van me, het was echt jammer voor Hendrik, in twee minuten tijd zat het er voor de Rummy op, hij zei het zelf al , ik heb het verprutst maar zit toch bij de laatste vijf. Namens de andere kandidaten werden nog wat opbeurende opmerkingen gemaakt, maar daar meenden ze natuurlijk niks van, want alleen de nummer een telt, dus de kansen stegen van 20 naar 25 procent. En resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.  

Marten deed de boezel voor, nadat we de touwtjes wat verlengd hadden, om er nog even knappe lus op te kunnen maken. M.Ruiten was dit jaar goed voor bereid, had weinig tijd nodig om zijn “gereitje” panklaar te maken, onder tussen kwam Bert de butler weer met z`n schaaltjes terug, en samen met Tinie afgewassen voor de ronde van Marten. Deze had het vuur al onder de pan en keek genoeglijk nog even rond de tafel, ik zag een echte winnaars mentaliteit in z`n ogen. Zoals Kees Kramer van de Boet kijkt als je afrekent en met een strip van een meter aan wijk 2 zegel het restaurant verlaat. Prachtige gebruinde Gamba`s top kwaliteit kregen we te zien van Marten. Goed van smaak keurig op kleur en de geur was van fantastisch,  oei oei dacht ik met stip op èèn. Toen was  ik zelf aan de beurt, en zoals het een kampioen behoord te doen, zo stond ik daar te wokken. Niks is minder waar, ik stond stijf van de zenuwen, maar toch een mooi product neer gezet op tafel. En ook dit jaar een aap uit de mouw uit een stukje aluminium folie kwam een heerlijk honing/ mosterd sausje, als toevoeging. Bert weer naar buiten met de schaaltjes .Jaap Taal aan de beurt, stond een beetje scheef voor het aanrecht, niet vreemd voor een scheveninger zou je denken, maar hij had achter af een kleuren staaltje van schildersbedrijf Coenen er bij, zodat hij zijn kleur met die van Hendrik,Marten en L.Jelle kon vergelijken. De Scheveningers hebben altijd alles al af gekeken, alleen èèn groot verschil en dat was de frituurolie, en we denken dat,dat het verschil is geworden. Ook J.Taal zette z`n wedstrijd Gamba`s neer, het was zo spannend dat Marten en ik al per ongeluk een paar wedstrijd gamba`s te pakken hadden, zodat Jaap even een paar ander in de schaaltjes moest doen. Nu komt het ik keek naar Marten en Marten naar mij, en ik zag aan Marten dat z`n kansen stegen, want hij proefde ongeveer hetzelfde als ik we vonden ze een beetje flauw, weer een afvaller dachten we. Toen Tinie, Ja Bert naar buiten met die krengen, dan kan ik ook beginnen. Ze stond stijf van de adrenaline, en wilde ook slagen natuurlijk. Alleen al de geur van de wokolie die ze gebruikte. De geur van gebrande pinda`s kwam ons tegemoet. Dit gaf ook een mooi resultaat in de pan, en Marten moest twee keer slikken, toen hij zag wat er in de schaaltjes kwam te liggen. Snel werd er een briefje gemaakt met daarop onze bevinding zoals wij er over dachten. Onder tussen was Hendrik nog even gaan wokken in de pan, en ja hoor nu kwam hij wel met een mooi stel gamba`s op de proppen, en goed van smaak . De jury was onverbiddelijk, afgekeurd en gediskwalificeerd , de uitspraak was, je kan niet meedoen met de Elfstedentocht, met twee startbewijzen. Ja  we hebben een jury die op dit gebied de vakkennis wel in huis heeft. 

Onder het genot van een hapje (gerookte paling) en een drankje zaten we te wachten op de uitslag van de wedstrijd. Deze werd voorgelezen door Gambavoorzitter Frans Buter, en deed dit op een door hem wel toevertrouwde manier. De uitslag als volgt:

 

 

 • Op nummer vijf de verrassing van de middag  : M.Ruiten  110 punten

 • Op nummer Vier tegen de verwachting in        : H.Bakker   117 punten

 • Op nummer Drie  heel dicht bij de Broers      : T.Taal         118 punten

 • Op nummer Twee met heel groot verschil     : L.J.Schenk 132 punten

 • Op nummer èèn , een vreemde snuit              : J.Taal         148 punten

 

 Jaap van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat, maar ook met de gerookte paling was je een waardig kampioen. We nemen graag de kans aan om revanche te komen doen.  

Allen die mee hebben geholpen aan deze geslaagde middag, hartelijk dank .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bontewever

27Mc samensterk naar ???
???
IMG-20191128-WA00106.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D