27 MC - Samen Sterk

De decembermaand was voor ons aanstaande. Maar wat moeten we koken, en dat met die kritische schoonfamilie op bezoek met het kerstdiner ? Vooral de schoonouders van Vink zijn vaak erg kritisch en hebben een verfijnde smaak ! Al met al weer een uitdaging voor de wabu, de ommeroeper en vink om dit jaar weer iets nieuws en lekkers te koken. Op de thuisbasis van de wabu aan de reede 19 werd verzameld. De mobiele kook brigade kwam samen, en de messen werden geslepen. We begonnen de avond feestelijk met een glaasje champagne. De kurk knalde tegen het dak en een lekker avondje koken Was inmiddels ingeluid. We gingen dit keer voor zoals wij hetzelf noemen, gladde spaghettie met gambas.  De spaghetti kookte inmiddels en om die a dente te krijgen zon 11-12 minuten. Inmiddels had de ommeroeper 5 teentjes knoflook gepeld en gehakt, met daarbij 2 rode pepertjes. Een stronkje bosuitjes en 1 rood uitje……dit heerlijk gruusje ging in een mooie hoge pan op niet al te hoog vuur. Daarbij een halve liter goede olijfolie en even rustig laten bakken. Niet te hard want dan verbrand de knoflook.  

Lekker roeren en ondertussen ook niet vergeten te krozen en op de achtergrond natuurlijk de bak aan.Inmiddels hadden we een lekker flesje bier en we proosten op het goede leven……..  Dit recept is voor 3-4 personen, dus wie dit voor meer personen maak gebruikt natuurlijk meer ingredienten.  Inmiddels zijn de groentetjes met de olijfolie een heerlijk prutje geworden. Daar gaat een kilo gepelde gambas bij.Die hebben alleen een beetje peper en zout gehad en in dat prutje worden die langzaam rood van kleur en dus gaar.  De spaghetti klaar ? het is jammer dat koken maar zo snel gaat want we zitten nog heerlijk met de openhaard volaan aan. Vink begon door de hitte langzaam te smelten dus deed de ommeroeper de deur even op een kier.  Spaghetti afgieten en even laten schrikken met koud water. Dan gooi je de spaghetti in de pan met het gruusje en de gambas. Lekker doorroeren en een beetje verse peterselie erin heel fijn gehakt en dan ziet het eruit als op de foto. Heerlijk gerecht heel simpel maar oe zo lekker.  Hartelijke groeten vanaf de reede 19 waar het nog lang nagenieten was met na de tijd een lekker vianetta ijsje en even de handen op de buik.   

Groeten van de wabu, vink en de ommeroeper.

 

Bontewever

27Mc samensterk naar ???
???
DSC02252.jpg

Alleen Leden van de 27mc verenging Samensterk kunnen zicht hier Registreren dan kunt u meer zien .BVB foto's aanmeldformulier en meer

Na aanmelding kan het even duren.Uw account word geactiveerd door een administrator. B.V.D